Fjordvarsling

Utvikling av en ny høyoppløselig Oslofjordmodell (FjordOs).

I denne arbeidspakken ønsker vi å utnytte FEM-modell konseptet til å utvikle den nye Oslofjordmodellen FjordOs. Grunnsteinen i prosjektet er en ny beregnings-modell (FjordOs) for strøm, vannstand og hydrografi for Oslofjorden.

Dagens beredskap bygger på havmodeller der det benyttes bokser med regulære, kvadratiske ruter horisontalt. Modellen som i dag brukes i Oslofjorden, NorKyst800, har en horisontal oppløsning på 800 meter.

I denne arbeidspakken utvikles en ny fjordmodell med et irregulært rutenett horisontalt. Dette tillater et tettere rutenett der det er smale sund, streder øyer. Resultatene fra FjordOs-modellen skal valideres mot målinger og resultater fra andre modeller.

Fremgangsmåte

Mer informasjon:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.